Inici>Acceptar pagaments

Processa pagaments sense connexió

Perquè l’aplicació de Square funcioni correctament, has de disposar d’una connexió a internet en tot moment. Pot ser una connexió wifi o el servei de dades del dispositiu mòbil (com ara 4G o 5G).  Si la connexió a internet s’interromp o no està disponible temporalment, pots acceptar pagaments durant una sessió sense connexió i pujar-los quan tornis a tenir una connexió a internet. Consulta la secció Pagaments sense connexió de les Condicions de pagament per conèixer les condicions d’aquesta funció.

Els pagaments sense connexió s’emmagatzemen a l’aplicació de Square i es processaran automàticament quan tornis a connectar el dispositiu a internet. Has de tornar a connectar-te a internet dins del límit de temps establert, que depèn del hardware de Square i dels altres components que facis servir. Consulta la secció Límit de temps següent per coneixe’n tots els detalls i les condicions. Qualsevol pagament sense connexió que no es processi dins del termini adequat vencerà i no rebràs els fons del client. S’aplicarà la comissió per transacció actual als pagaments que s’acceptin sense connexió.

Quan acceptis pagaments sense connexió, cal que tinguis en compte que: 

  • Els pagaments sense connexió que acceptis comporten un risc addicional. Square no es fa responsable de les pèrdues que es puguin produir per targetes denegades o pagaments vençuts que s’hagin acceptat sense connexió. A més, Square no es pot posar en contacte amb els clients en nom teu si un d’aquests pagaments es denega o venç.

  • Tens la responsabilitat de fer-te càrrec dels pagaments vençuts, denegats o reclamats que s’hagin acceptat sense connexió. Abans d’acceptar un pagament sense connexió, et recomanem que verifiquis el nom del titular de la targeta i la data de venciment per assegurar-te que és una targeta vàlida.

  • No podràs acceptar targetes sense contacte físiques, Targetes regal Square ni targetes regal electròniques per als pagaments sense connexió. No podràs introduir manualment un número de targeta amb la funció de pagaments sense connexió.

Si tens pagaments sense connexió pendents:

  • No eliminis l’aplicació de Square.

  • No tanquis la sessió a l’aplicació ni el compte de Square.

  • No restableixis la configuració de fàbrica del dispositiu on has acceptat els pagaments.

Si tanques la sessió del compte de Square, elimines l’aplicació de Square o restableixes la configuració de fàbrica del dispositiu amb el qual s’han processat els pagaments sense connexió, els pagaments pendents es perdran de manera permanent i no en rebràs els fons. Assegura’t de processar-los tornant a connectar el dispositiu a internet dins del Límit de temps que s’especifica a continuació.

Aplicacions de Square compatibles

Els pagaments sense connexió estan disponibles a les aplicacions de TPV següents:

Dispositius i tipus de pagaments

Quan tens activats els pagaments sense connexió, pots acceptar pagaments de les marques de targeta següents:

  • Mastercard

  • Visa

  • American Express

  • JCB

  • Apple Pay

  • Google Pay

El funcionament dels pagaments sense connexió amb targetes sense contacte i amb xip i PIN varia segons el dispositiu. No es poden fer servir targetes sense contacte físiques per als pagaments sense connexió.

Dispositiu Xip i PIN Targeta
sense contacte
Apple Pay,
Google Pay
Square Terminal ✅ Sí ❌ No ✅ Sí
Square Register ✅ Sí ❌ No ✅ Sí
Square Stand (2a generació)
✅ Sí ❌ No
✅ Sí
Square Reader (1a generació, v3)
✅ Sí ❌ No
✅ Sí
Square Reader (2a generació)
✅ Sí ❌ No
✅ Sí

Activa els pagaments sense connexió

Els pagaments sense connexió s’han d’activar mentre tinguis connexió a internet. 

Per fer-ho, toca ≡ Més > Configuració > Procés de pagament > Pagaments sense connexió i activa l’opció Permet.

Els pagaments sense connexió s’activaran en tots els dispositius compatibles que hagin iniciat la sessió al teu compte. 

Els empleats hauran de marcar la casella Configura el procés de pagament a l’apartat de permisos per poder activar o desactivar els pagaments sense connexió. Els empleats que no tinguin aquest permís podran processar pagaments sense connexió, però no activar-los ni desactivar-los.

Si no hi ha connexió a internet, es mostrarà una notificació a la part superior de la pantalla de l’Square Reader o l’Square Stand per indicar-te que el dispositiu ha iniciat automàticament una sessió de pagaments sense connexió, així com un compte enrere perquè sàpigues el temps que et queda per acceptar-hi aquest tipus de pagaments. Rebràs una notificació a l’aplicació quan la sessió sense connexió hagi vençut o si s’ha interromput. 
Nota: a l’Square Register i l’Square Terminal no es mostrarà el compte enrere a la pantalla.
Un cop hagis recuperat la connexió a internet i hagis pujat els pagaments, s’activarà una altra sessió sense connexió si tornes a quedar-te sense internet.

Els pagaments sense connexió apareixeran com a pendents a l’historial de pagaments de l’aplicació mentre el dispositiu estigui sense connexió. Quan recuperis la connexió a internet, els pagaments apareixeran com a completats i podràs consultar-los al tauler de control en línia de Square. Els rebuts digitals dels clients i els correus electrònics de notificació dels pagaments també s’enviaran quan el dispositiu torni a estar connectat.

Límits de temps

Els col·laboradors i reguladors del sector de les targetes de pagament estableixen requisits específics relacionats amb la durada de les sessions de pagament sense connexió. A causa d’aquests requisits, les funcions de Pagaments sense connexió, incloent-hi la seva durada i disponibilitat, poden diferir segons el tipus de pagament i el hardware que es faci servir.

Quan s’hagi activat la funció Pagaments sense connexió a l’Square Reader i l’Square Stand, es mostrarà una notificació a la part superior de la pantalla del dispositiu per indicar-te que el dispositiu ha iniciat automàticament una sessió de pagaments sense connexió, així com un compte enrere que mostra el temps que et queda per acceptar aquest tipus de pagaments. Rebràs una notificació a l’aplicació quan la sessió sense connexió hagi vençut o si s’ha interromput.

Nota: a l’Square Register i l’Square Terminal no es mostrarà el compte enrere a la pantalla.

Hi ha limitacions relacionades amb el temps durant el qual pots acceptar pagaments sense connexió des que et desconnectes i amb el temps que tens per pujar-los una vegada et tornis a connectar a internet.

Tindràs fins a una hora des del moment en què el dispositiu es desconnecta per acceptar pagaments sense connexió i fins a 24 horesper pujar-los fent servir:

  • L’Square Reader (1a generació, v3) per a transaccions amb xip i PIN i amb dispositius mòbils (només amb Apple Pay i Google Pay).

  • L’Square Reader (2a generació) per a transaccions amb xip i PIN i amb dispositius mòbils (només amb Apple Pay i Google Pay).

  • L’Square Stand (2a generació) per a pagaments amb xip i PIN i amb dispositius mòbils (només amb Apple Pay i Google Pay).

Nota: si fas servir qualsevol d’aquests productes, has de tornar a connectar el dispositiu a internet i pujar els pagaments sense connexió en un termini de 24 hores a partir de l’inici de la sessió. Un cop recuperada la connexió a internet, la sessió sense connexió es reiniciarà si et tornes a desconnectar.

Tindràs fins a 24 hores des del moment en què processis el primer pagament sense connexió per acceptar-ne més mitjançant els components següents:

  • L’Square Terminal per a transaccions amb xip i PIN i amb dispositius mòbils (només amb Apple Pay i Google Pay).

  • L’Square Register per a transaccions amb xip i PIN i transaccions amb dispositius mòbils (només amb Apple Pay i Google Pay).

Nota: si fas servir qualsevol d’aquests productes, has de tornar a connectar el dispositiu a internet i pujar els pagaments sense connexió en un termini de 24 hores a partir del moment en què processis el primer. Un cop recuperada la connexió a internet, la sessió sense connexió es reiniciarà si et tornes a desconnectar.

Els pagaments sense contacte, les Targetes regal Square, les targetes regal electròniques i les targetes introduïdes manualment no funcionen amb els pagaments sense connexió.

S’hi apliquen condicions.

Accepta pagaments sense connexió de manera segura

Els pagaments sense connexió comporten un risc addicional. Square no es fa responsable de les pèrdues que es puguin produir per targetes denegades o pagaments vençuts que s’hagin acceptat sense connexió. A més, Square no es pot posar en contacte amb els clients en nom teu si un pagament acceptat sense connexió es denega o venç. 

Recorda que si una s’ha denegat la targeta, Square no pot facilitar-te la informació de contacte del client o posar-s’hi en contacte en nom teu.

Reembossa els pagaments sense connexió 

Els pagaments sense connexió no es poden cancel·lar ni reembossar mentre encara s’estiguin processant. Pots tramita un reembossament quan s’hagi restablert la connexió a internet.

Per tramitar un reembossament:

  1. Per completar els pagaments pendents, torna a connectar a internet dins del Límit de temps designat.

  2. Quan ho facis, els pagaments es pujaran automàticament.

  3. Un cop completats, pots tramitar un reembossament a la pestanya Transaccions del dispositiu iOS o Android, l’Square Terminal, l’Square Register o el tauler de control en línia de Square.

Preguntes més freqüents

Trobaràs més informació a les Preguntes més freqüents sobre els pagaments sense connexió.

No trobes el que necessites?